
راهنمای کامل برای انتخاب پمپ فشار آب
انتخاب پمپ آب مناسب از میان انواع متنوعی که وجود دارد همواره کاری سخت و گیج کننده است.
مسلما در مصارف خانگی زمانی که نیاز به افزایش و تقویت فشار آب باشد بحث تهیه پمپ آب مطرح میشود، در نتیجه مهمترین مسئله در انتخاب پمپ آب خانگی عملکرد آن است، و زمانی که بحث ارزیابی بین گزینه های موجود پیش میآید، قدرت و ظرفیت پمپ مورد توجه قرار میگیرد.
ظرفیت پمپ آب برمیگردد به میزان مایعاتی که پمپ میتواند انتقال دهد، و از طرفی قدرت پمپ، به نیرویی که پمپ آب میتواند ایجاد کند گفته میشود، و دانستن این مطلب برای افرادی که میخواهند به دقت مشخص کنند چه زمانی پمپ توانایی خود را برای ایجاد نیروی کافی از دست میدهد بسیار مهم است.
روش انتخاب پمپ آب آپارتمانی
انتخاب پمپ آپارتمانی وابسته به متغیرهای بسیاری می باشد از آن جمله می توان به :
تعداد طبقات ساختمان
تعداد واحد ساختمان
متراژ هر یک از واحدها
محل قرار گیری پمپ در ساختمان (بعد از کنتور آب و در ورودی آب ساختمان و یا بر روی پشت بام )
طول مسیر لوله کشی ها در داخل ساختمان
سایز لوله ها در داخل ساختمان و….
پمپ آب خانگی
پمپ آب خانگی یا همان پمپ تقویت فشار آب ساختمان در انواع نیم اسب بخار، یک اسب بخار،یک ونیم اسب بخار و دو اسب بخار موجود می باشد.
پمپ آب خانگی نیم اسب بخار جهت مصرف در ساختمان های یک طبقه با حداکثر متراژ۱۵۰متر نصب میگردد.
پمپ آب خانگی یک اسب بخار بشقابی جهت مصرف در ساختمان های سه طبقه و شش واحد با حداکثر متراژ هر واحد ۷۵ متر نصب میگردد.
پمپ آب خانگی یک اسب بخار جتی جهت مصرف در ساختمان های چهار طبقه هشت واحد با حداکثر متراژ۶۸متر نصب میگردد.
پمپ آب خانگی یک اسب بخار دو پروانه جهت مصرف در ساختمان های چهار طبقه هشت واحد با حداکثر متراژ ۷۵ متر نصب میگردد.
پمپ آب خانگی یک ونیم اسب بخار دو پروانه جهت مصرف در ساختمان های پنج طبقه ۱۰واحد با حداکثر متراژ ۱۰۰متر نصب میگردد.
پمپ آب خانگی دو اسب بخار جهت مصرف در ساختمان های پنج طبقه ۱۴ واحد با حداکثر متراژ۱۰۰ متر نصب میگردد و برای ۲۰ واحد با میانگین ۱۰۰متر متراژ از پمپ های۴ اسب دو پروانه سه فاز استفاده میگردد.جهت مجتمع های مسکونی با تعداد واحد بیش از ۲۰ واحد از انواع بوستر پمپ ها استفاده میگردد این بوستر پمپ ها بسته به میزان مصرف آب درانواع بوسترپمپ های دو و چند پمپه قرار می گیرد . در بوستر پمپ ها جهت کاهش مصرف برق و افزایش طول عمر قطعات پمپ از سیستم های دور متغیرالکترونیکی (اینورتر) استفاده میگردد . عملکرد این سیستم ها به این نحواست که با سنسورهایی که در مدار خروجی پمپ قرار گرفته میزان فشار و دبی پمپ سنجیده شده و با کنترل سرعت دوران الکتروموتور نصب شده بر روی پمپ منجربه کاهش مصرف انرژی میگردد.
برای کارکرد پمپ ها به صورت اتوماتیک و کاهش دفعات روشن وخاموش شدن پمپ ها ودر نتیجه عملکرد کم صدا تر پمپ نیاز به نصب مخزن تحت فشار به همراه درجه و کلید اتوماتیک است چرا که آب تحت فشار ذخیره شده در منبع مذکور باعث ایجاد یک فشار ثابت در پشت لوله گردیده و در نتیجه کاهش چشمگیر دفعات روشن وخاموش شدن پمپ و همچنین ایجاد جریان متناوب و یکنواخت آب در لوله ها را در پی دارد.
راه اندازی و نصب پمپ آب خانگی
هنگام راه اندازی و نصب پمپ آب منزل بهتر است مکان نصب پمپ را پائین تر و یا همسطح ورودی آب قرار داده تا فشار مکش ایجاد شده مثبت باشد، اگر این کار در بعضی از شبکه های آبرسانی امکان پذیر نبود، تا آنجائیکه وضع ایستگاه های پمپاژ اجازه می دهد باید سعی نمود پمپ نزدیک سطح مایع منبع مکش قرار گیرد تا بخشی از توان پمپ صرف مکش آب نگردد و مشکلات کمتری در کار پمپ ایجاد شود، مسیر لوله کشی باید حتی المقدور مستقیم و از ایجاد خم ها و زانوها کمتری استفاده گردد ، بین زانوئی و محل اتصال مکش باید لوله مستقیمی به طول حداقل ۵ برابر قطر مکش فاصله ایجاد نمود. چون در غیراین صورت فشار مکش نامتعادلی ایجاد شده و یک طرف چشمه پروانه و محفظه مکش پر تر از طرف دیگر شده و تلفات هیدرولیکی پمپ زیاد و راندمان پمپ کم میگردد.باید قطر لوله مکش یک نمره بیشتر از قطر مجرای رانش بوده و اگر امکان پذیر نیست حداقل یکسان باشد،در مجتمع های مسکونی بزرگ که از بوستر پمپ استفاده میگردد توجه به موارد ذیل در طول عمر بوستر پمپ شما موثر خواهد بود. در مسیر رانش پمپ، یک شیر دروازه ای و یک سوپاپ کنترل قرار می دهند، کار این سوپاپ حفظ پمپ در مقابل فشارهای اضافی وارد بر پمپ است. سوپاپ انتهای لوله مکش باید حداقل ۵/۱ متر از سطح مایع مکش پائین تر بوده و پمپ نیز باید به سطح منبع مکش نزدیک باشد. پمپ و موتور را باید روی فونداسیون محکمی نگهداشت تا منجر به لرزش وصدای اضافه پمپ نگردد در غیر اینصورت بوش های اتصال محور پمپ و موتور و همچنین یاتاقان های آن خراب و سبب شکستگی محور میگردد.
انواع پمپ آب خانگی با توجه به کارایی و ویژگیهای هر یک:
نوع پمپ آب خانگی توضیحات تصویر
پمپ آب خانگی با مخزن انبساط
در این مدل پمپها تعداد دفعات سرویس کردن و کنترل بیشتر از سایر مدلهاست، در نتیجه هزینه بیشتری نیاز دارند و اندازه منبع انبساط بستگی مستقیم با میزان آب مصرفی دارد.
پمپ آب خانگی با کلید اتوماتیک
این مدل از نوع منبع انبساط هزینه کمتری نیاز دارند، ولی بدلیل داشتن کلید استارت اتوماتیک و روشن شده آن با باز کردن شیرآب باید میزان باز و بسته کردن شیر را درنظر گرفت درنتیجه در مصارف بالای آب پیشنهاد نمیشود.
پمپ آب بوستر
این پمپها برای افزایش فشار آب بکار میروند و با ایجاد فشار اضافی میتوانند آب را برای مسافتهای زیاد یا ارتفاعات مهیا کنند. هزینه نگهداری کمی دارند، و از سایر مدلها باصرفهتر بوده و برای مجتمعهای مسکونی و مراکز بزرگ تجاری و تفریحی مناسب اند. معمولا اب فاضلاب و آبهایی که جرم دارند را نمیتوانند منتقل کنند.
پمپ آب سانترفیوژ
پمپهای سانترفیوژ میتوانند یک یا چند پروانه داشته باشند که بسته به مدل میتوانند انواع مایعات، از جمله مایعات تمیز، فاضلاب، مایعات همراه با هوا یا بخارات و همچنین مایعات با ویسکوزیته پایین را منتقل کنند و بالاترین میزان پمپاژ را بین مدلها دارند.
پمپ آب مکش انتهایی
این پمپها از دسته پمپهای گریز از مرکز هستند، تک پروانهای بوده و بسته به نوع آن و برای هر دو کاربری مکش آب تمیز یا کثیف بکار میروند، قابلیت مکش مایعات حاوی هوا یا بخار را ندارند، و در بین مدلهای مشابه به صرفهترین و کارآمدترین محسوب میشوند.
پمپ آب جتی
تنها مصرف خانگی دارند، که برای جریانهای ضعیف بکار میروند، قابل نصب در چاه و یا بروی دهانه چاه بوده و تنها میتوانند آب را منتقل کنند.
پمپ آب خودمکش
پمپهای گریز از مرکزی هستند که بدون نیاز به بتونهکاری خارجی و یا نگهدارنده در بالای مخزن نصب میشوند، برای مکش آب استخر و یا چاه بکار میروند و میتوانند مایعات تمیز یا همراه با جرم را منتقل کنند.
از آنجایی که ممکن است روش کار برخی پمپهای آب مشابه هم باشد، شاید گیج شوید و فکر کنید که آنها یکسان بوده و یک کارایی را دارند، اما این درست نیست زیرا هر کدام از آنها ویژگیهای خاص خود را داشته و برای انتخاب بهترین گزینه، شما باید بخوبی به نیازها و انتظاراتی که دارید آگاه باشید!
در نتیجه قبل از تصمیم گیری برای درک بهتر نیازتان خوب است عوامل موثر بر انتخاب پمپ آب مناسب را در نظر بگیرید، که عبارتند از:
متراژ ساختمان
تعداد طبقات و واحدها
میزان مصرف آب
تعداد شیرهای آب موجود در ساختمان
انتخاب پمپ خانگی و ساختمانی و محاسبات هد و دبی:
مفهوم هد چیست؟
هد در تعریف تاسیساتی همان افت فشار است.افت فشاری که در نتیجه اتصالات ،ارتفاع،طول سیر،قطر لوله و …رخ می دهد.
باور این موضوع که وقتی روی پلاک پمپی هد ۶۵متر نوشته شده پس ۶۵متر ارتفاع را آب دهی میکند کاملاً غلط است.
فشار آب چیست؟وقتی میگویند فشار آب بالا می خواهم یعنی چه؟
این موضوع ربطی به مفهوم هد ندارد.متاسفانه آنچه به تعبییر عام به عنوان فشار آب مناسب تلقی می شود همان دبی مناسب است و تعریف دبی با
سرعت آب متفاوت است.سرعت سیال زمانیکه قطر خروجی جریان را کاهش می دهیم زیاد می شود مثل زمانیکه انگشت خودرا بر روی خروجی
شلنگ قرار می دهیم.در این حالت در واقع دبی ثابت است اما سرعت سیال که همان آب است زیاد میگردد.
دبی سیال به این معناست:حجم آب یا سیالی که در واحد زمان جریان دارد.وقتی یک دبه ۲۰لیتری توسط یک پمپ و تحت لوله کشی کاملاً یکسان
در ۶دقیقه پر می شود و توسط پمپ دیگر با همان لوله کشی در ۴۲دقیقه یعنی میزان دبی پمپ اول بالاتر است.
مفهوم هد و دبی کاملاً به یکدیگر تنیده شده اند و به هم مربوط می باشند.
در هنگام انتخاب پمپ وقتی روی پلاک دو پمپ یکی ۶۲متر و دیگری ۴۲۲متر نوشته شده باشد این هرگز و هرگز ملاک مناسبی جهت انتخاب
پمپ نیست.برای انتخاب پمپ مناسب باید شناختی نسبت به محل استفاده و مصرف داشته باشیم.مقادیر مربوط به هد و دبی را از روی لوله کشی خود ساختمان
محاسبه می نماییم.ابتدا موضوع دبی :
فرض کنید در یک ساختمان مصارف آب سرد زیر وجود دارد.
ظرفشویی یک عدد روشویی ۲عدد لباسشویی یک عدددوش حمام یک عدد شیرهم ۲عدد
خوب آنچه مشخص است تمامی آنها به صورت همزمان اقدام به مصرف نمی کنند.در علم تاسیسات واحدی به معنای ضریب تقاضا برای پیش بینی
مصرف هر واحد ساختمان وجود دارد.
به طور عام و سر انگشتی برای واحدهای متوسط امروزی چیزی در حدود ۴۶تا ۰۲لیتر بر دقیقه می توان به عنوان دبی مصرفی مورد نیاز
در نظر داشت.البته محاسبه مهندسی شامل مبحثی مفصل است که در اینجا نمی توان پرداخت.
افت فشار کل از رابطه زیر بدست می آید و در واقع پمپی نیاز داریم که این افت فشار را پوشش دهد و از پس آن بر بیاید:
Ha + pr +Pc + Hg=
: Hgاختلاف ارتفاع میان پمپ و مصرف کننده
: Haاختلاف ارتفاع میان پمپ و محل مکش
: Pcافت فشار ناشی از لوله و اتصالات(طول مسیر)
: prحداقل فشار مطلوب پشت شیر
معمولاً واحد متر ستون آب جهت تعریف هد مورد استفاده قرار می گیرد و روی پمپ ها نوشته شده است.
مقدار Haاز رابطه سر انگشتی زیر قابل محاسبه است
فاصله دورترین مصرف کننده از محل پمپ(افقی+عمودی)
و مقدار prمطابق تجربه بنده در حدود Bar0مناسب می باشد که:
Bar = 20mwc0 = pr
معادل ۰۲متر ستون آب می باشد.
با توجه به روابط فوق مقدار Htotalبه راحتی بدست می آید. از طرفی مقدار lit/min 02دبی مناسب در نظر گرفته می شود.اما آنچه روی پلاک پمپ
نوشته شده است ربطی به مقادیر مورد نیاز ندارد.
مقادیر نوشته شده روی پلاک مربوط به حداکثر هد پمپ در حداقل دبی ممکن اتفاق می افتد و برعکس.
انتخاب صحیح،از روی دیاگرام هد و دبی پمپ،ممکن می باشد هر پمپ دیاگرام مربوط به خود را داشته که مشابه به دیافراگم زیر است .
مقادیر هد و دبی را روی دیاگرام یافته نقطه ی مذکور را در دیاگرام بررسی می کنیم.در صورتیکه زیر پوشش منحنی نمودار قرار داشته باشد در
واقع پمپ مورد نظر انتخاب گردیده است.
جدول راهنمایی خرید پمپ آب خانگی با قدرت مناسب بسته به عوامل ذکر شده:
نوع پمپ آب خانگی تعداد طبقات ساختمان حداکثر متراژ
پمپ آب خانگی ۰٫۵ اسب بخار یک طبقه ۱۵۰مترمربع
پمپ آب خانگی ۱ اسب بخار بشقابی ۱ الی ۶ طبقه حداکثر ۱۲ واحد ۷۵ مترمربعی
پمپ آب خانگی ۱ اسب بخار جتی ۴ الی ۵ طبقه حداکثر ۱۰ واحد ۶۸ مترمربعی
پمپ آب خانگی ۱ اسب دو پروانه ۴ الی ۸ طبقه حداکثر۱۶ واحد ۷۵ مترمربعی
پمپ آب خانگی ۱٫۵ اسب دو پروانه ۵ الی ۱۰ طبقه حداکثر ۱۰ واحد ۱۰۰ مترمربعی
پمپ آب خانگی ۲ اسب دو پروانه ۵ الی ۱۴ طبقه حداکثر متراژ هر واحد ۱۰۰ مترمربع
پمپ آب خانگی ۳ اسب دو پروانه ۵ الی ۱۸ طبقه حداکثر متراژ هر واحد ۱۰۰ مترمربع
چند نکته دیگر در باب خرید پمپ آب خانگی:
ذکر این نکته ضروری است که هر پمپ آب خانگی کم و بیش دارای صدا میباشند و “بی صدا” بودن پمپ صرفا جهت تبلیغات بی پایه و اساس است!
در واقع هیچ نوعی از پمپ آب خانگی بی صدا نیست و به دلیل ساختاری که دارند همیشه مقداری صدا ایجاد می کنند. اما برخی از برند های پمپ آب خانگی به دلیل طراحی مناسب و با بهره گیری از پروانه های بدقت بالانس شده در کارخانه، طراحی بسیار دقیق محور و استفاده از مواد اولیه مرغوب در ساخت آن دارای صدای ایجاد شده کمتری میباشند.
همچنین کلیه مشخصات مهم یک پمپ آب خانگی بر روی پلاک آنها درج میشود و میتوانید برای فهمیدن صحت حرفهای فروشنده پلاک پمپ را چک کنید.
از جمله این مشخصات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برند پمپ، تیپ پمپ، ولتاژ پمپ، قدرت پمپ بر حسب اسب بخار یا کیلووات، آمپر مصرفی، دور پمپ، حداکثر فشار آب تولیدی، حداکثر دبی خروجی پمپ آب، سایز لوله ورودی و خروجی پمپ آب.
روش انتخاب پمپ آب خانگی
آسان ترین راه برای انتخاب یک پمپ آب خانگی با مراجعه به جداول و منحنی های مشخصه در کاتالوگ پمپ ها با توجه به داشتن ارتفاع و میزان آبدهی مورد نیاز می باشد. این منحنی ها کلیه ی مشخصات پمپ آب اعم از ارتفاع (هد)، توان و راندمان را در سرعت دوران مورد نظر به ازاء آبدهی های (دبی) مختلف نمایش می دهند تا استفاده ی عملی از آن راحت تر گردد.
فهرست مشخصات فنی
نشانگر دبی
نشانگر ارتفاع
حداکثر اینچ خروجی ( مربوط به پمپهایی با کاربرد های صنعتی )
عوامل موثر در نوع این پمپ آب خانگی عبارتند از:
تعداد طبقات ساختمان
متراژساختمان
تعداد شیر موجود
میزان مصرف آب
انواع پمپ قابل ارائه جهت مصارف خانگی:
پمپ با مخزن انبساط
پمپ با کلید اتوماتیک
بوستر پمپ
که با توجه به میزان مصرف آب، یکی از پمپ های مذکور انتخاب خواهد شد. موتور پمپ آب خانگی یا الکتروپمپ خانگی برای افزایش فشار آب خانه ها و آپارتمان ها بکار برده میشود و این پمپ آب قوی کاملا مشکل مصرف کننده را برطرف می نماید.
پمپ آب خانگی بی صدا یا پمپ آب خانگی کم صدا:
کلیه پمپ ها موجود در بازار ایران دارای صدا می باشند و این اشتباه مرسوم در بازار کاملا غلط می باشد. به اطلاع مشتریان عزیز می رستند که واژه پمپ آب خانگی بی صدا فقط برای سوء استفاده می باشد. لذا پمپ های موجود در بازار دارای صدا بوده و فقط در برندها و مدل های مختلف، میزان صدا متفاوت می باشد.
روش تنظیم پمپ آب خانگی:
الکتروپمپ های آب خانگی به دو دسته تقسیم میشوند. اول الکتروپمپ های افزایش فشار آب و دوم الکتروپمپ های آب در گردش ( سیرکولاتور یا پمپ های برگشت آب گرم ) که این سری از پمپ ها جهت به گردش درآوردن آب گرمدر یک مدار بسته (مثل شوفاژخانه ها) استفاده میگردد و عموما الکتروموتورهای آنها ۱۵۰۰ دور هستند ولی الکتروموتور های پمپ مورد اول ۳۰۰۰ دور هستند. هرچه میزان دور الکتروموتور بیشتر باشد میزان فشار و صدای تولیدی در هنگام کار بیشتر خواهد بود.
عموما جهت اتوماتیک کردن پمپ های افزایش فشار از سه سیستم استفاده میگردد:
الف. استفاده از منبع تحت فشار
ب. استفاده از ست کنترل یا کلید دیجیتال
ج. استفاده از تابلو فرمان (جهت الکتروپمپ های سه فاز و احیانا اینورتر)
اطلاعات عمومی در مورد الکتروموتور برخی از برندهای قابل ارائه
در ذیل به تعدادی از بهترین پمپ آب برای ساختمان و بهترین پمپ آب خانگی اشاره می کنیم.
بیشترین استفاده از پمپ های خانگی و یا به نوعی بهترین پمپ آب خانگی شامل برند های زیر است:
پمپ آب خانگی پنتاکس Pentax
پمپ آب خانگی سایر Saer
پمپ آب خانگی ابارا Ebara
پمپ آب خانگی داب DAB
اطلاعات عمومی در مورد الکتروموتور کاربری پمپ آب خانگی
تقویت فشار آب خانه و آپارتمان
افزایش فشار آب خانگی
پمپ آب خانگی بی صدا یا پمپ آب خانگی کم صدا
اطلاعات عمومی در مورد الکتروموتور انوع پمپ آب خانگی
پمپ با مخازن انبساط
در مصارف پمپ خانگی، پمپ با مخازن انبساط برای نگهداری نیاز به کنترل و سرویس به موقع و زیادی نسبت به نوع دیگری دارد و تشکیل شده از پمپ و پنج راهی، کلید اتوماتیک، درجه و منبع انبساط که نسبت آب مصرفی اندازه منبع انبساط و مقدار ارتفاع قدرت پمپ و مقدار برق مصرفی پمپ نوع اتوماتیک را تعیین می کند.
پمپ با کلید اتوماتیک
در مصارف پمپ خانگی، پمپ با کلید اتوماتیک نسبتا هزینه کمتری از منبع انبساط و پمپ را دارد ولی برای استفاده از کلید اتوماتیک در پمپ های خانگی باید مقدار باز و بسته شدن شیر را در نظر گرفت چون در هر دور باز و بسته شدن شیر کلید اتوماتیک استارت زده و پمپ شروع به کار می کند به همین علت است که برای استفاده از پمپ با کلید اتوماتیک رعایت اینکه مقدار مصرف بیشتر باشد از این انتخاب پمپ با کلید اتوماتیک صرف نظر کرد. پمپ خانگی با اتوماتیک تشکیل شده از پمپ و کلید اتوماتیک که مقدار ارتفاع مدل پمپ و مدار مصرف الکترو پمپ نوع کلید اتوماتیک را تعیین می کند.
بوستر پمپ آب خانگی-بوستر پمپ خانگی
در مصارف پمپ آب خانگی، بوستر پمپ آب خانگی نسبتا جایگاه مهمی دارند چون مصارف این نوع پمپ ها چه در مصارف خانگی و یا صنعتی خیلی با صرفه بوده و هزینه نگهداری آنها کم می باشد و اکثرا در آپارتمان ها و مراکز بزرگی که مصرف آب زیادی دارند مانند شهرک ها و یا شهر ها مورد استفاده قرار می گیرد برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بوستر پمپ خانگی مقاله بوستر پمپ کلیک نمائید. ولی اجزاء تشکیل دهنده این نوع از پمپ ها تشکیل شده از الکترو پمپ ، فشار سنج ، تابلو کنترل ، اینورتور و غیره.
اطلاعات عمومی در مورد الکتروموتور نحوه نصب پمپ خانگی
در هنگام راه اندازی و نصب پمپ آب منزل باید مکان نصب پمپ را پائین تر از سطح منبع مکش قرار داده تا فشار مکش ایجاد شده مثبت باشد، اگر این کار در بعضی از شبکه های آبرسانی امکان پذیر نبود، تا آنجائیکه وضع ایستگاههای پمپاژ اجازه می دهد باید سعی نمود پمپ نزدیک سطح مایع منبع مکش قرار گیرد تا مشکلات کمتری در کار پمپ ایجاد شود، مسیر لوله کشی باید مستقیم و از ایجاد خم ها و زانوها و لوازمات لوله کشی نه چندان مورد نیاز اجتناب کرد، بین زانوئی و محل اتصال مکش باید لوله مستقیمی به طول لااقل ۵ برابر قطر مکش فاصله ایجاد نمود. چون در غیراین صورت فشار مکش نامتعادلی ایجاد شده و یک طرف چشمه پروانه و محفظه مکش پر تر از طرف دیگر شده و تلفات هیدرولیکی پمپ زیاد و راندمان پمپ کم میگردد.
باید قطر لوله مکش یک نمره بیشتر از قطر مجرای رانش بوده و عمق مکش بین ۵/۴ تا ۶ متر باشد، لوله مکش باید کاملاً آب بندی بوده و از محبوس نمودن هوا در لوله مکش اجتناب ورزید، در قسمت اعظم لوله ورودی پمپ، فشار هوا کمتر از فشار جو بوده و برای مطمئن شدن از آب بندی لوله ورودی بعد از کارگذاری، یک شعله به قسمتهای اتصالی نزدیک می کنند در صورتی که درزی موجود باشد شعله به طرف لوله کشیده میشود لوله مکش باید ۱ تا ۲ متر پائین تر از حداقل سطح آب چاه باشد تا هوا وارد پمپ نگردد در قسمت رانش پمپ شیر یک طرفه جهت جلوگیری از حرکت معکوس آب و شیر تنظیم جهت کم و زیاد نمودن آب تعبیه نموده با صدمه ای به پمپ وارد نگردد.
جهت نصب پمپ اصولاً یک شاسی محکم برای موتور و پمپ درنظر گرفته و از ایجاد نامیزانی که سبب فرسوده شدن بوشهای اتصال و یاتاقانها و احتمالاً شکستن محور پمپ میگردد جلوگیری میشود همواره باید سعی نمود محور پمپها باموتور محرک آن در کارخانه میزان شود که این میزان نباید در اتصال و نصب پمپ به هم بخورد.
معمولاً صفحه ای به ضخامت ۵/۲تا ۴ سانتیمتر بین صفحه زبری پمپ و سطح بالائی فنداسیون در نظر گرفته میشود که با ملات سیمان پوشیده شده تا ناصافیهای بالائی فونداسیون اصلاح و حرکت جانبی صفحه زبری پمپ کم شود.
درمسیر رانش پمپ، یک شیر دروازه ای و یک سوپاپ کنترل قرار می دهند، کار این سوپاپ حفظ پمپ در مقابل فشارهای اضافی وارد بر پمپ است. سوپاپ انتهای لوله مکش باید لااقل ۵/۱ متر از سطح مایع مکش پائین تر بوده و پمپ نیز باید به سطح منبع مکش نزدیک باشد. پمپ و موتور را باید روی فونداسیون محکمی نگهداشت تا تنظیم آن خراب نگردد در غیر اینصورت بوشهای اتصال محور پمپ و موتور نیز یاتاقانهای آن خراب و سبب شکستگی محور میگردد.
اطلاعات عمومی در مورد الکتروموتور یکی از سئوالات شایع در بین مشتریان این است که از ست کنترل استفاده کنیم یا از منبع تحت فشار؟
در شرایطی که فضای کافی برای نصب پمپ وجود دارد اولویت با نصب مخزن تحت فشار به همراه درجه و کلید اتوماتیک است چرا که آب تحت فشار ذخیره شده در منبع مذکور باعث ایجاد یک فشار ثابت در پشت لوله گردیده و در نتیجه کاهش چشمگیر دفعات روشن و خاموش شدن پمپ و همچنین ایجاد جریان متناوب و یکنواخت آب در لوله ها را در پی دارد.
ست کنترل چیست؟
ست کنترلر قطعه ای است مشتمل بر برد الکترونیکی کنترل فشار در داخل و فضای بسیار کوچک ذخیره آب تحت فشار بر روی ست کنترل به همراه درجه و کابل برق مربوطه از مزایای این سیستم می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
اشغال فضای بسیارکم در محیط هایی که مشکل محدودیت فضا وجود دارد
مناسب جهت منازل تک واحدی به دلیل دفعات مصرف پایین آب
نصب آسان و بدون نیاز به تنظیمات اولیه
مقاومت بالا در شرایط مرطوب بخصوص شمال کشوربه دلیل عدم استفاده از مخزن فلزی
معایب ست کنترل:
درصورت خرابی بورد الکترونیکی معمولاً امکان تعمیر وجود ندارد
استهلاک بالای پمپ ومصرف برق بیشتربه دلیل بالا رفتن دفعات روشن وخاموش شدن پمپ به دلیل عدم وجود ذخیره مناسب آب تحت فشار
عدم یکنواختی جریان آب در لوله ها به دلیل دفعات بالای روشن وخاموش شدن پمپ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.