
پمپ آب شیرین کن صنعتی نیز کارکردی مشابه با آنچه که تاکنون گفته شد دارد. با این تفاوت که حجم شیرینسازی آب در آن بیشتر است و مراحل تصفیه و فیلتراسیون آن در ابعاد حجیمتری برای آن صورت میگیرد. پمپ های آب شیرین کن صنعتی، میتوانند در ابعاد غول آسا (مانند کارهائی که در عربستان و امارات متحده انجام گرفته است) و یا ابعاد محدودتر (مانند برخی از فعالیتهائی که در کیش و شهرهای جنوبی ایران انجام شده است) داشته باشند.
آب شیرین کن صنعتی حجم شیرینسازی بالاتری دارد و اغلب برای تبدیل آب شور دریا به آب قابل شرب استفاده میشود. البته گاهی نیز از آن برای تبدیل آب شور به آب شیرین برای مصارف کشاورزی از آن استفاده میشود که البته باید موارد صرفه اقتصادی، مصرف انرژی و حجم آب به دست آمده را نیز در نظر گرفت.
در برخی از کشتیهای باربری و مسافرتی و نیز برخی از جزیرههای تفریحی، نظامی و حتی در برخی از بندرگاههای از پمپهای آب شیرین کن صنعتی به عنوان یک راهکار اساسی برای تبدیل آب شور دریا به آب شرب استفاده میکنند.
پمپ کارواش
قطعات پمپ کارواش
آیا روش گفته شده، تنها راه تهیه آب شرب است؟
روش اسموزی معکوس، یک راهکار سریع و نسبتاً کم هزینه است که میتواند حجم بالائی از آب شرب را در اختیار ما قرار دهد. اما این روش تنها راهکار نیست.
یک روش خیلی ساده استفاده از انرژی خورشید است. در تصویر زیر یک آب شیرین کن خورشیدی ساده را مشاهده میکنید. در سمت چپ آب شور قرار گرفته است و با گرم شدن این مایع مخلوط آب آن بخار شده و بعد از تبرید در قسمت شیشه بالائی به سمت مخزن آب شرب سرازیر میشود.
- در مرحله اول باید بگوئیم، پمپهای آب شیرین کن کنونی چه در مقیاس صنعتی و چه در مقیاس خانگی میتوانند آب شرب با قیمت مقرون به صرفه (به نسبت حفر چاه و قنات و استخراج آب) را در اختیار ما قرار دهند. آب شیرین کن صنعتی برای مناطق نزدیک به دریا و مناطقی که آب فاضلاب قابل تصفیه و شیرینسازی داشته باشند، یک راهکار درست و مقرون به صرفه است.
- در مرحله دوم به پاسخ این پرسش باید بگوئیم که خوب بعد از به دست آوردن آب شرب نحوه مدیریت و مصرف آب مشخص میکند که آیا کار ما توجیه اقتصادی دارد یا خیر. این بخش از پرسش به نحوه استحصال آب شرب و شیرین ارتباطی ندارد بلکه به نحوه مدیریت و استفاده از آن بر میگردد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.