
امروزه استفاده از پمپ آب خانگی در بسیاری از ساختمانها به امری واجب تبدیل شده است. یکی از انواع پمپ آب خانگی، پمپ محیطی است که مانند سایر پمپهای آب وظیفه افزایش فشار آب را برعهده دارد اما نسبت به سایر آنها، قابلیت ایجاد هدهای بالاتری را دارد و برای مواردی که نیاز به هد بالا در دبی کمتر است، انتخاب مناسبتری است.
با توجه به متراژ، تعداد طبقات و تعداد لوازم بهداشتی که در یک ساختمان وجود دارد، مقدار هد و دبی لازم متفاوت است و در صورتی که مطابق با مشخصات نمودارهای هد برحسب دبی سازندههای پمپ محیطی سازگار باشد، میتوان از این نوع پمپ بکار گرفت. جهت دریافت قیمت پمپ آب محیطی میتوانید با کارشناسان تماس بگیرید.
پمپ محیطی چیست؟
پمپ محیطی یا Peripheral Pump یکی از انواع پمپ آب خانگی است که عملکرد آن بصورت سانتریفیوژ یا گریز از مرکز است. پمپ محیطی به دلیل داشتن پروانه توربینیشکل، قابلیت ایجاد هدهای بالا را داشته و از پرکاربردترین پمپهای خانگی است و استفاده از آن در ساختمانهایی با شرایط هد زیاد و دبی کمتر مناسب میباشد.
نحوه عملکرد پمپ محیطی
پمپ محیطی از لحاظ عملکرد به نوعی بین دو نوع پمپ سانتریفیوژ و جابجایی مثبت قرار میگیرد چراکه هم دارای پروانه بوده و بصورت نیروی گریز از مرکز سیال را جابجا میکند و هم مانند پمپهای جابجایی مثبت قابلیت ایجاد فشار زیادتری را دارد.
در پمپ محیطی با چرخش پروانه توربینی، هر کدام از پرههای روی محیط بیرونی آن مقدار مشخصی از سیال اطراف را به حرکت در آورده و با چرخش مداوم سیال از قسمت مکش پمپ وارد میشود. چرخش پروانه پمپ به سیال نیروی گریز از مرکز اعمال میکند و به سیال انرژی جنبشی وارد میکند. با جابجایی سیال از هر پره به پره دیگر، رفته رفته فشار آن افزایش یافته تا در قسمت تخلیه به بیشترین مقدار خود میرسد. بدین صورت پمپ محیطی قادر به ایجاد فشارهای بیشتر بوده و تا ارتفاعهای بیشتری پمپاژ صورت میگیرد.
انواع پمپ محیطی
- پمپ محیطی خروجی از بالا
- پمپ محیطی خروجی از بغل
- پمپ محیطی خودمکش
- پمپ محیطی سوپاپ سرخود
پمپهای محیطی از لحاظ موقعیت خروجی در دو مدل خروجی از بالا و خروجی از بغل وجود دارند که بسته به محل نصب و انشعاب لوله میتوان یکی از آنها را انتخاب کرد.
پمپ محیطی از نوع خودمکش قابلیت پمپاژ آب همراه با هوا را تاحدودی دارد و برای همین نیاز به هواگیری ندارند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.